Connect with us

Ki az a Daniil Medvedev?

ATP

Ki az a Daniil Medvedev?

Medvedev 2019-ben 59 nyert mérkőzéssel az év legeredményesebb játékosa volt, megelőzve az 57 meccset nyerő Djokovicot és Nadalt. Ki is ez a fiatal teniszező?

Tavaly augusztusában a 23 éves Medvedev bejutott az ATP top 5-be, miután megnyerte az első Masters 1000 címét Cincinnatiban. Úgy tűnik, hogy az orosz fiatal jó úton halad a világelsőség felé. Íme néhány dolog, amit talán nem tudott a Medvedevről.

 „Úgy gondolom, hogy én egy különös ember vagyok. Úgy tűnhetek, hogy földhöz ragadt és egyszerű vagyok a pályán kívül. Ugyanakkor belső világom gyakran összetett és zavarodott is lehet ”- mondta az akkor 23 éves bajnok az Eurosport.ru-nak. „Megkockáztatom kimondani, hogy általában magamat sem értem.”

Daniil Medvedev 1996. február 11-én született Moszkvában. Szülei semmilyen módon nem kötődtek a sporthoz, és maga Daniil is úgy véli, hogy karrierje a véletlen műve. Azt akarták, hogy ússzon, de „amikor megérkeztünk a medencébe, értesítést kaptunk a csoportos teniszórákról”. Valójában apja tanácsára kezdett bele a teniszbe 9 évesen. A fiatal Medvedev egy speciális iskolában tanult, a fizikára és a matematikára összpontosítva, később beépítve a teniszt rutinjába. Kiváló tanulmányi teljesítménye lehetővé tette, hogy párhuzamosan két tanévet végezzen el, így hamar felvételizett a moszkvai MGIMO-ra, ahol kereskedelmet és közgazdaságtant tanult. Képességei ellenére nehéz volt a sportot a tanulmányaival kombinálni – annak ellenére, hogy esti tanrenddel is próbálkozott. Így választania kellett: „Végül a sport nyert” – vallja be.

Amikor Daniil még csak 14 éves volt, komolyan bekapcsolódott a videojátékokba, és még nemzeti esport bajnokságon is részt vett. „Nagyon jó voltam – olyan jó, mint a srác, aki most megnyeri az orosz FIFA bajnokságokat.”

Amikor az orosz tenisz szövetség interjút készített vele, azt mondta, hogy a tökéletes hétvége „egész nap a PlayStation előtt játszani ”. Amikor feltették a kérdést a fő hibájáról, viccelődött, hogy a „túl sok PlayStation”.

„Nagyon jó vagyok a PlayStation játékokban”

válasza a miben jó teniszen kívül kérdésre.

Medvedevnek nincsenek olyan babonái, mint más orosz sportolóknak „Nincs olyan, ami nélkül nem tudnék élni. Megvannak a saját kis rituáléim, de ha hirtelen elhagynám őket, nem befolyásolná a teljesítményemet a pályán. 


Medvedev 22 évesen 2018 Szeptember 12-én házasodott össze Dariával, Moszkvában.

Daria és Daniil négy éve randiztak, mielőtt összekötötték életüket. Daniil nem hajlandó felfedni Daria vezetéknevét – ami érthető a közösségi média korában. Amit tudunk, az a tény, hogy Daria is teniszezett és junior szinten versenyzett is. Daniil szerint felesége el tudja fogadni a sporttal járó lemondást, mint senki más.  Azt is hozzátette, hogy újságírást tanult és kiváló francia nyelvtudással rendelkezik.

View this post on Instagram

12.09.18 ❤️?

A post shared by Medvedev Daniil (@medwed33) on

Daniil Instagram-fiókja alapján Daria számos sporteseményre elkíséri. Kedvenc nyaralási helyszíneik a Maldív-szigetek és Mykonos.

A pár ma Monacóban él, ami megkönnyíti Daniil számára az edzést a közeli Cannes-i és Nizzai sportpályákon, hiszen a kiváló időjárási viszonyok lehetővé teszik a szabadtéri edzéseket egész évben. Nagyon hiányzik neki Oroszország, és bevallotta, hogy Monacót „nem igazán érzi otthonának”, és hogy a barátai nagyrészt oroszok. „Amikor Oroszországban vagyok, akkor érzem igazán jól magam.” – tette hozzá.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Kommentek

Több innen: ATP

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top