Connect with us

Lázár János az MTSZ új elnöke

MTSZ

Lázár János az MTSZ új elnöke

Lázár Jánost választották meg elnökké a Magyar Tenisz Szövetség (MTSZ) hétfői tisztújító közgyűlésén.

A fideszes országgyűlési képviselő egyedüli jelöltként indult a tisztségért, és egyhangúlag, 156 igen és két érvénytelen szavazattal választották meg. Az alelnök Markovits László, a Vasas SC elnöke, korábbi válogatott játékos lett, aki 132 voksot kapott.

A Juhász Gábor főtitkár által levezetett közgyűlés – melynek az óbudai Nemzeti Edzés Központ adott otthont – nyitányán felolvasták a küldötteknek a lemondott Szűcs Lajos elnök levelét, aki kilenc és fél év munkáját megköszönve búcsúzott el a tagságtól. A küldöttek elsőként megszavazták, hogy az elnökség az eddigi hét helyett 11 főre nőjön.

Lázár János programbeszédében kiemelte, hogy teniszezni jött, nem fideszezni, és segíteni, nem pedig elfoglalni. Elmondta, hogy „kívülről” jön, nincsenek sportvezetői ambíciói, s a következő egy évben az a célja, hogy békét teremtsen, és lezárjon egy korszakot. Úgy vélekedett, hogy az MTSZ-beli anyagi viták december 31-ig rendezhetők, januártól pedig új korszak nyílhat, majd a tokiói olimpia után a többi sportszövetséghez hasonlóan újabb tisztújítás következhet. Hangsúlyozta, hogy olyan elnökséget szeretne, amelynek nincs köze a szakmai munkához, nem „kivenni” akar a teniszből, távol van a múlt csatáitól, és nem felelős az elmúlt időszak elszámolási nehézségeiért.

„Több fiatalra, tömegbázisra van szükség, és presztízsberuházások helyett befelé kell élnünk. Több lehetőséget kell teremteni a vidéknek, az eddiginél több együttműködéssel” – fejtette ki Lázár János.

A szavazás végén a 11 fős vezetőség tagja lett – az elnök és az alelnök mellett – Balaicz Zoltán, Lantos Csaba, Nagy Zoltán, Nagy Zsolt, Noszek Péter, Papp László, Schmitt Gréta, Vágó László és Zwack Sándor. Az ellenőrző testületet Homonnay Géza vezeti.

Májusban a Vidéki Tenisz, a Teniszezők a Teniszért, valamint a Tiszta Tenisz mozgalom közösen Bardóczky Kornélt javasolta az MTSZ szakmai elnökjelöltjének. A korábbi sokszoros Davis Kupa-válogatott játékos vasárnap közölte, a korábbi egyeztetések eredményeként ha Lázár János megkapja az elnöki felhatalmazást, akkor ő az MTSZ szakmai munkájában fog aktív szerepet vállalni.

A hétfői rendkívüli közgyűlés előzménye, hogy május 13-án öt elnökségi tag – Bársony Farkas, Dudik János, Gém Péter, Molnár György és Viszló Csaba – lemondott tisztségéről.

Juhász Gábor főtitkár előzőleg jelezte, hogy a szövetség pénzügyi helyzete miatt egy teljes körű pénzügyi átvilágításra volt szükség, amelyet februárban – Richter Attila akkori főtitkár lemondása után – rendelt el az elnökség. Egy független pénzügyi tanácsadó cég április 21-én készült el az átvilágítással, melynek eredményeképpen az MTSZ 3,533 milliárd forint konszolidációs kérelmet nyújtott be a kormányhoz az Emberi Erőforrások Minisztériumán keresztül.

A közgyűlésre eredetileg június 12-én került volna sor, ám akkor a járványügyi korlátozások fennállása miatt el kellett halasztani.

forrás: MTI

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Kommentek

Több innen: MTSZ

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top