Connect with us

Új Grand Slam győztest avatnak New Yorkban

ATP

Új Grand Slam győztest avatnak New Yorkban

Djokovic kizárása miatt biztosan új Grand Slam győztest láthatunk majd- de ki lesz az?

View this post on Instagram

SF ?? #usopen2020

A post shared by Medvedev Daniil (@medwed33) on

Az elődöntőben a tavalyi döntős Daniil Medvedev (ATP: 5.) és a kétszeres Roland Garros Döntős Dominic Thiem (ATP: 3.) mérkőzik meg a döntőbe jutásért. A második kiemelt orosz Medvedev az első 5 forduló során egyetlen szettet sem vesztett, ráadásul egyszer sem volt break hátrányban. A 24 éves Daniil töltötte a legkevesebb időt is a pályán (601 perc, 120 perces meccsátlag). A második kiemelt Dominic Thiem egyedül Cilic ellen vesztett szettet, így 641 perc játékkal a másik legfrissebb játékos (128 perces meccsátlag).

Tavaly augusztusban találkoztak utoljára kemény borításon (Montreal), akkor Medvedev könnyedén nyerni tudott (6-3; 6-1).

View this post on Instagram

??? ???? ????? Ready for week 2 ??

A post shared by Alexander Zverev (@alexzverev123) on

A felső ágon a spanyol Carreno-Busta (ATP: 27.) és az ötödik kiemelt Sacha Zverev (ATP: 7.) csap össze a végső párharc reményében. Az ötödik fordulóban mindketten hosszú küzdelem árán fordították meg a mérkőzést, így kulcsfontosságú szerepe lesz annak, hogy melyikőjük lesz kipihentebb a pályán.

Azt szokták mondani, hogy a számok sohasem hazudnak, így pusztán a US Openen lejátszott mérkőzések adatai alapján próbáltuk levonni a konzekvenciákat. Természetesen a valóságban sokkal több változó van, mint amit számszerűen tényekké lehetne konvertálni, azért mégis kirajzolódni látszik a kupára gravírozott név. Medvedev az elmúlt 5 meccsen az első szerváinak átlagosan 82 százalékát nyerte meg, Zverev 80%, Thiem 78%, Carreno-Busta 58%. A megnyert második szervák tekintetében is Medvedev vezet 63 százalékkal, Carreno-Busta 60%, Thiem 56%, Zverev mindössze 44%. Érdekes megfigyelés továbbá, hogy Medvedev szettenként átlagosan 8 ki nem kényszerített hibával is a legjobb eredményt produkálja a legjobb 4 között. Ezek a számok arra világítanak rá, hogy az orosz jelenlegi formájában a legbiztosabb adogató és a legkevesebb hibával játszó játékos.

(Fotó:atptour.com)

Bármi is lesz a verseny kimenetele, egy kis ízelítőt kaptunk, hogy milyen is lesz egy Grand Slam utolsó két fordulója a nagy hármas nélkül.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Kommentek

Több innen: ATP

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top